u-kiyevi-zatrimali-zloumisnika-yakiy-zipsuvav-50-liftiv

У Києві затримали зловмисника, який зіпсував 50 ліфтів

 • 11146 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. У Печерському районі Києва затримали серійного викрадача ліфтового обладнання. Про це повідомив відділ комунікацій поліції Києва, передає УНН.

“Слідчі підозрюють зловмисника у скоєнні 50-ти крадіжок ліфтового обладнання. Чоловікові загрожує до 6 років позбавлення волі”, — йдеться у повідомленні.

До чергової частини Печерського управління поліції надходили заяви від майстрів і працівників житлово-експлуатаційних контор про крадіжки ліфтового обладнання, що спричиняють  зупинку ліфтів, а відтак  створюють незручності для громадян.

Співробітники відділу кримінальної поліції проаналізували всю інформацію і спланували комплекс заходів, аби викрити правопорушника.  У результаті проведеної роботи оперативники встановили, що до злочинів може бути причетний 36-річний житель Печерського району.

Правоохоронці затримали зловмисника на місці злочину на провулку Виноградному. У ході огляду поліцейські виявили у нього ліфтові котушки та  інструменти, за допомогою яких він знімав обладнання.

Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та доставили до територіального управління поліції для з’ясування всіх обставин.

36-річний місцевий мешканець зізнався у скоєному злочині та крадіжках, які він здійснював раніше. Також він розповів, що  здавав обладнання на пунктів прийому металобрухту. Загалом слідчий відділ зібрав доказову базу щодо причетності правопорушника у скоєння 50-ти аналогічних злочинів.

Відомості за всіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185  (Крадіжка) Кримінального кодексу України, що передбачає до 6 років позбавлення волі. Чоловіку оголошено про підозру у вчиненні десятків правопорушень. На час розслідування суд відпустив його під особисте зобов’язання. 

Раніше у Києві до кримінальної відповідальності притягнули серійного викрадача ліфтового обладнання.

Українські Національні Новини

Київ