u-kiyevi-zavtra-dosch-iz-mokrim-snigom

У Києві завтра дощ із мокрим снігом

 • 8422 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. У Києві 5 грудня очікується дощ та мокрий сніг, на столичних дорогах – місцями ожеледиця. Про це попередили в Українському гідрометцентрі, передає УНН.

“У Києві 5 грудня очікується дощ та мокрий сніг, на столичних дорогах — місцями ожеледиця”, — йдеться у повідомленні.

У столиці очікується хмарна погода з проясненнями, вітер південний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с. Температура протягом доби 1-3 градусів тепла.

Із метою попередження травматизму та уникнення аварійних ситуацій, Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА закликає киян бути обережними, пересуваючись містом, і рекомендує дотримуватись порад під час ожеледиці.

Нагадаємо, відлига в Україні принесе дощі та до 7 градусів тепла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карпатах існує небезпека сходження лавин

Медики дали поради, як з найменшими наслідками пережити погодні зміни метеочутливим людям. Так, варто у цей час частіше провітрювати приміщення, зволожувати шкіру, пити достатньо води, вживати у їжу більше овочів і фруктів, дотримуватись режиму дня.

Також варто пам'ятати, як зберегти цілими кінцівки під час ожеледиці, адже з початку холодів вже травмувалась понад тисяча людей.

Для пішоходів варто ходити не поспішаючи, у зручному взутті, без високих підборів і платформ, враховувати, що гальмівний шлях для водіїв під час гололедиці вкорочується у 4-5 разів. У разі падіння потрібно згрупуватись, і якщо падіння неуникне, випростувати тіло у напрямку вперед. Це необхідно для уникнення черепно-мозкових травм.

Крім того, у таких умовах водіям радять дотримуватись швидкісного режиму та дистанції, відмовитися від ризикованих маневрувань, знижувати швидкість до мінімуму, вмикати габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі, виїжджати на зимовій шині.

Українські Національні Новини

Київ