u-kiyevi-zberutsya-praktichni-psikhologi-dlya-togo-abi-podilitisya-dosvidom

У Києві зберуться практичні психологи для того аби поділитися досвідом

 • 16954 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Перший в Україні PSY FORUM 2020 пройде 7-8 червня в Палаці "Україна". На ньому зберуться досвічені практичні психологи, мотиваційні спікери та зірки.

На передодні форуму експерт та організатор заходу Ігор Погодін поділився цікавим досвідом із своєї практики.

Людина найчастіше може легко і просто ідентифікувати свої почуття до іншої людини. І якщо відносини важливі, почуттів може бути багато: любов, ніжність, подяка. Також це можуть бути неприязнь, злість та роздратування. В обох випадках все досить просто – ви або хочете бути поруч з людиною завжди, або намагаєтеся триматися подалі і взагалі не перетинатися.

Протилежні почуття до однієї людини

Головна складність виникає, коли до однієї людини ви відчуваєте абсолютно різні почуття.

Любов і ненависть, злість та подяку, роздратування й ніжність. Ви одночасно ображаєтеся на когось, і хочете його обійняти. Такі ситуації НЕ рідкість в сучасному світі. Потрапивши в неї, ви думаєте: "Так бути не повинно, потрібно щось робити". Але що робити, якщо ви навіть не розумієте, любите або ненавидите?

Ключове питання

Вирішити ситуацію на верхньому рівні допоможе одне питання. Запитайте себе: "А чи важливо мені підтримувати відносини з цією людиною?". Уявіть, що вона повністю зникає з вашого життя. Ви відчуваєте дискомфорт? Щось "обрушилося" всередині вас від цієї думки?

• Якщо думка не викликала взагалі ніяких емоцій, або викликала позитивні – сміливо прощайтеся з цими людьми. Відпускайте їх.

• Якщо ж ви зрозуміли, що людина важлива для вас – є сенс налагодити відносини і працювати на більш глибоких рівнях. Це питання "розкриває" почуття, які, ймовірно, відійшли на другий план.

Наприклад, якщо з часом почуття злості витіснило любов, уявивши, що ви втрачаєте людину назавжди, ви буквально пробуджуєте хороші емоції. Почуття злості спочатку стає в один ряд з теплотою, ніжністю і вдячністю. А потім, якщо ви продовжуєте працювати в цьому напрямку, і взагалі йде на другий план.

У будь-якому випадку, давайте всім почуттям можливість жити. Весь цей коктейль – це ваші емоції. Ваше сприйняття людини і життя в цілому. Контролювати певні почуття – це добре. Але намагатися позбутися їх не потрібно. У вас не вийде повністю заглушити їх. А невдалі спроби призведуть лише до погіршення ситуації.

Щоб отримати практичні інструменти і кейси з різних галузей психології, відвідайте PSY FORUM 2020.
pogodin.academy/psyforum/

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу