u-kiyevi-znesut-skulpturu-pid-arkoyu-druzhbi-narodiv

У Києві знесуть скульптуру під Аркою дружби народів

 • 140390 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. У Києві під Аркою дружби народів демонтують бронзову скульптуру двох робітників, яку встановили "на ознаменування возз'єднання України з росією". Про це повідомляє у понеділок пресслужба КМДА, пише УНН.

Цитата

"Цього тижня демонтуємо бронзову скульптуру двох робітників, встановлену в 1982 "на ознаменування возз'єднання України з росією". Своє ставлення до України росія "ознаменувала" звірячими вбивствами мирних українців, знищенням наших міст і селищ, прагненням знищити нашу державність. 8 метрів металу так званої "дружби двох народів" будуть прибрані з центру Києва", — повідомили в КМДА.

Деталі

Другу скульптурну композицію — із червоного граніту — в адміністрації обіцяють закрити опоряджувальними матеріалами і теж згодом розібрати, оскільки там складніша процедура і це займе більше часу. До того часу, у КМДА пропонують використовувати її як простір для експозицій.

"Арку ж з титанових листів перейменуємо — старі символи набувають нового значення! І підсвітимо її кольорами українського прапору", — повідомили в адміністрації.

Нагадаємо

Як писав УНН, зафіксовано 135 епізодів воєнних злочинів російських військ проти культурної спадщини України. Загалом зруйновано та пошкоджено 58 об’єктів.

Українські Національні Новини

Київ