u-kiyevo-pecherskiy-lavri-rozpochalosya-bogosluzhinnya-pid-provodom-mitropolita-epifaniya

У Києво-Печерській Лаврі розпочалося богослужіння під проводом митрополита Епіфанія

 • 598602 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. У Києво-Печерській Лаврі розпочалося різдвяне богослужіння під проводом очільника ПЦУ, митрополита Епіфанія, пише УНН.

Деталі

Богослужіння під проводом митрополита Епіфанія розпочалося в головному храмі Києво-Печерської Лаври – в Успенському соборі.

Напередодні поліція Києва повідомляла, що посилила заходи безпеки на Різдвяні свята. У день Різдва Христового правоохоронці у посиленому режимі несуть службу біля культових споруд під час проведення богослужінь, а також стежать за правопорядком біля святкових локацій.

За правопорядком стежать працівники структурних підрозділів поліції Києва, нацгвардійці, військові та співробітники ДСНС.

Доповнення

Це перша різдвяна служба Православної церкви України в Успенському соборі на території Лаври. Раніше богослужіння тут проводила лише УПЦ московського патріархату.

Епіфаній повідомляв, що дозвіл на проведення різдвяного богослужіння ПЦУ на території Успенського собору є одноразовою акцією.

Перед цим на баланс держави з користування УПЦ (МП) повернули Успенський собор та Трапезну церкву Києво-Печерської Лаври.

Українські Національні Новини

Суспільство