u-kiyivoblradi-zyasovuyut-yak-komunalni-avtomobili-viyavilisya-obkleyenimi-agitatsiyeyu-kandidata-v-nardepi

У Київоблраді з'ясовують, як комунальні автомобілі виявилися обклеєними агітацією кандидата в нардепи

 • 14554 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Керівництво комунального підприємства Київської обласної ради "Автогосподарство" дасть пояснення, чому їх автомобілі виявилися обклеєними агітацією кандидата в народні депутати Анатолія Гунька. Про це у коментарі УНН повідомив юрист, депутат Київської обласної ради Роман Титикало.

"Я очолюю комісію, яка займається перевіркою комунальних підприємств. Господарська діяльність КП "Автогосподарство" уже є предметом нашої уваги. Щодо конкретного випадку - ми зобов'язуємося перевірити інформацію та вимагати пояснень від керівника комунального підприємства", - сказав він.

Зазначимо, що йдеться про автомобіль комунального підприємства "Автогосподарство" із державним номером АА 8020 ВО. 22 червня на ньому розмістили рекламу концерту співачки Ольги Полякової.

Співачка дала концерт у Ніжині Чернігівської області 23 червня. За даними місцевих ЗМІ, захід проходив за підтримки кандидата в народні депутати від партії “Батьківщина” Гунька.

Сам Гунько запевняє, що орендував вказаний автомобіль у посередників.

"Є угода, на підставі якої право користування цим автомобілем має приватна компанія. Вона і надала в оренду автомобіль", - сказав він у коментарі УНН, додавши що назви орендодавця не пам'ятає.

Нагадаємо, Гунько до недавнього часу був підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом знищення державного "Радіопередавального центру" в Броварах і привласненні землі. Кримінальне провадження було відкрите 29 січня 2014-го.

У 2018 році прокурори вимагали для Гунька запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, аргументуючи наявністю у нього "корупційних зв'язків з правоохоронними органами". А Генеральний прокурор України Юрій Луценко запевняв, що фігуранти зазначеного кримінального провадження завдали шкоди обороноздатності країни за часів російської агресії.

Утім, у 2019 році, за офіційною версією, через брак доказів і вичерпання можливості їх отримати, ГПУ звільнила Гунька від статусу підозрюваного у кримінальному провадженні.

Додамо, що Гунько є наближеним до бізнесмена Віктора Поліщука, який своєю чергою був звинувачений прокуратурою в доведенні до банкрутства банку "Михайлівський".

При цьому, як стверджують ЗМІ, саме в банку "Михайлівський" було взято кредит під заставу присвоєної землі ДП "Радіопередавальний центр" обсягом 260 млн грн.

Українські Національні Новини

Політика