u-kiyivskikh-shkolakh-posilyuyut-kontrol-za-stanom-zdorovya-uchniv

У київських школах посилюють контроль за станом здоров'я учнів

 • 14807 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Всіх навчальні заклади столиці зобов'язали посилити контроль за станом здоров’я дітей та у випадку погіршення самопочуття – вимірювати їм температуру. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу КМДА.

"Всі навчальні заклади столиці зобов’язали посилити контроль за станом здоров’я дітей та в разі погіршення самопочуття, у першу чергу, вимірювати температуру", - йдеться у повідомленні.

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський зазначив, що батькам не варто хвилюватись, адже у кожному садочку та школі контролюють стан здоров’я дітей, продовжують проводити щоденний моніторинг відсутності учнів і запитують присутніх про самопочуття.

"За потреби, батьків буде поінформовано про стан дитини. Але сподіваємося на ваше розуміння та просимо, у разі виявлення ознак захворювання у дитини, залишити її вдома та звернутися до сімейного лікаря", – зазначив Валентин Мондриївський.

Він додав, що заклади забезпечені всім необхідним, у тому числі, термометрами. Також у школи закупили дезінфікуючі засоби.

"Ми запровадили комплекс заходів та обмежимо доступ до шкіл, у тому числі, і батькам. У школах запроваджено "п’ятихвилинки здоров’я" до і після уроків. Вчителі нагадують учням про правила особистої гігієни та поведінки при поширенні інфекційних захворювань. Правильна щоденна комунікація з дітками про елементарні правила гігієни – важлива частина цілого комплексу заходів із попередження будь-яких захворювань", – сказав Валентин Мондриївський.

Вказано, що керівники освітніх закладів уже посилили дезінфекційний режим (вологе прибирання, очищення поверхонь меблів, дверних ручок тощо; провітрювання приміщень, дотримання температурного режиму, дотримання режиму особистої гігієни всіх учасників освітнього процесу).

Нагадаємо, 3 березня в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство