u-kiyivskiy-patriarkhiyi-zayavili-pro-chergoviy-vkid-moskvi-schodo-avtokefaliyi

У Київській патріархії заявили про черговий вкид Москви щодо автокефалії

 • 13340 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. У Київській патріархії заявили про черговий інформаційний вкид Москви, пов'язаний з наданням автокефалії Українській православній церкві, що стосується того, що патріарху Філарету нібито "заборонили" брати участь у виборах на голову єдиної помісної церкви. Про це йдеться у поширеній в неділю заяві речника Київської патріархії Євстратія Зорі, передає УНН.

"Зовсім не дивно, що в час, коли Святійший Вселенський Патріарх Варфоломій та Президент України Петро Порошенко підписали у Вселенській патріархії документ, яким гарантовано і безпосередньо наближено момент отримання Українською церквою Томосу про автокефалію - Москвою робиться чергове інформаційне вкидання. Його явна мета - ускладнити ситуацію, посіяти суперечки, перешкодити процесу, що зараз підходить до успішного завершення", - йдеться у заяві.

Як зазначається, "раніше представники МП багато разів повідомляли перекручену інформацію чи відверту неправду, поширювали завідомо хибні "прогнози" у питанні української автокефалії".

"Процес підготовки до Об'єднавчого собору триває. Для всіх очевидно, що він стикається і з труднощами, і з протидією - адже успішне завершення цієї справи остаточно поховає плани "русского мира" щодо України. Бути кандидатом чи ні, тобто погодитися прийняти висунення чи відмовитися - особисте канонічне та статутне право патріарха Філарета. Жодної заборони на висунення з будь-якої сторони немає і не може бути. Є обмін думками як частина нормального процесу, спрямованого до досягнення спільної мети - кращого майбутнього для церкви в Україні", - сказано у заяві.

Додамо, раніше керуючий справами Московського патріархату, митрополит Антоній заявив про інформацію про нібито наявність листа "з Фанара" - района Стамбула, де розташована резиденція Вселенського (Константинопольського) патріарха - до Київської патріархії та УАПЦ, відповідно до якого голови цих церков - Філарет та Макарій - начебто не можуть брати участь у виборах очільника єдиної помісної церкви в Україні.

Нагадаємо, 11 жовтня було оголошено рішення Синоду в Стамбулі, згідно з яким Вселенський патріархат продовжує процедуру надання Томосу для автокефалії Українській православній церкві.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Тенісистка Козлова стала фіналісткою змагань у Торонто

     • 8170 переглядiв

    Другий тур місцевих виборів проходить у Польщі

     • 6930 переглядiв

    Активісти збирають мітинг під МВС через смерть Гандзюк

     • 40072 переглядiв

    В Ірані у переддень нових санкцій США спалили опудало Трампа

     • 9118 переглядiв

    Смерть Катерини Гандзюк: як відреагували соцмережі

     • 25612 переглядiв

    Огляд тіла Гандзюк проводять слідчі СБУ - юрист

     • 7893 переглядiв