u-kiyivskomu-metro-ne-planuyut-vzhivati-dodatkovikh-zakhodiv-cherez-karantin

У київському метро не планують вживати додаткових заходів через карантин

 • 30878 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. У Київському метрополітені з кінця січня у посиленому режимі вживають всіх необхідних заходів для дезінфекції. Масочний режим працівникам рекомендують щороку. Про це в коментарі кореспонденту УНН повідомила начальник інформаційного центру КП “Київський метрополітен” Наталія Макогон.

"У нас всі заходи в посиленому режимі проводяться з кінця січня. Тому що в цей час рівень ГРВІ був високий, школи пішли на карантини і, відповідно, ми переходимо завжди в цю пору року на посилений режим дезінфекції. Що це означає: інфраструктура, та, яка на станції – підлога, поручні, касові вікна, вхідні двері – обробляються два рази на день дезінфікуючими розчинами. Ми використовуємо Тентамін, Тентамін+", - сказала Наталія Макогон, відповідаючи на запитання, чи планують в Київському метрополітені вводити додаткові заходи з дезінфекції через введення в Україні карантину.

Вона додала, що дезінфікуючі розчини закуповують через Prozorro кожного року. Також відбувається дезінфекція потягів перед початком роботи - кожні шість годин.

"Працівникам рекомендований масочний режим, знову ж таки, це у нас відбувається кожного року. Я розумію ажіотаж, і що люди побачили це цього року, але якщо ви загуглите фотографії, то ви побачите, що наші працівники минулого року, позаминулого і так далі, як тільки рівень ГРВІ зростає, ми одразу переходимо на посилений режим. Я розумію, що в світі це поширення було більше і тільки зараз держава вводить ці заходи, але ми в метро їх уже робимо четвертий тиждень", - додала Наталія Макогон.

За її словами, у машиніста перед кожним випуском в рейс міряють температуру, тиск. Додатково працівникам повідомили, що у разі погіршення самопочуття потрібно звернутись у фельдшерські пункти. Працівників з ознаками хвороби не випускають на роботу.

Нагадаємо, в Україні запроваджено карантин через коронавірус.

Українські Національні Новини

Суспільство