u-komiteti-radi-rozpovili-koli-bude-pidgotovleniy-zakonoproekt-pro-sbu

У комітеті Ради розповіли, коли буде підготовлений законопроект про СБУ

 • 15233 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. У Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки опікуються питанням фіналізації законопроекту про Службу безпеки України, який буде підготовлений найближчим часом. Про це повідомили в Інформаційному управлінні Апарату Верховної Ради, передає УНН.

Так, у Комітеті (ВР - ред.) з питань національної безпеки, оборони та розвідки відбулося засідання робочих груп з напрацювання законопроектів щодо внесення змін до Законів "Про національну безпеку України" і "Про державну таємницю" та підготовки законопроекту щодо реформування Служби безпеки України.

У свою чергу, заступник голови Комітету, голова підкомітету запровадження цінностей і стандартів НАТО, міжнародного військового співробітництва та миротворчості Мар’яна Безугла окреслила часові рамки по опрацюванню відповідного профільного законодавства.

"Також у Комітеті опікуються питанням фіналізації закону про Службу безпеки України, який буде підготовлений найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

"Як представник міжнародної консультативної групи, яка об’єднує представників НАТО, Євросоюзу, і США, ми очікуємо отримання остаточних версій тих змін у законодавстві, які мають бути підготовлені до Закону "Про національну безпеку". Така робота передбачає два ключових законопроекти: перший - реформування Служби безпеки України і другий напрямок - це реформування системи охорони державної таємниці", - наголосив голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков під час свого виступу на засіданні.

Нагадаємо, 18 вересня Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення про створення спільної міжфракційної робочої групи з підготовки проекту закону щодо реформування Служби безпеки України.

Створена робоча група готує загальну концепцію реформування СБУ, яка ляже в основу майбутнього законопроекту, який Президент внесе до Верховної Ради.

Водночас, у СБУ почали проводити реформу відомства, не чекаючи на прийняття нової редакції Закону України "Про Службу безпеки України".

Також нагадаємо, що 15 жовтня голова Служби безпеки України Іван Баканов подав Президенту України Володимиру Зеленському законопроект "Про Службу безпеки України".

Українські Національні Новини

Політика