u-komiteti-vr-rekomenduyut-vidkhiliti-zakonoproekti-pro-vilnu-ekonomichnu-zonu-na-khersonschini

У комітеті ВР рекомендують відхилити законопроекти про вільну економічну зону на Херсонщині

 • 11493 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Комітет з питань освіти, науки та інновацій рекомендував головному комітету відхилити законопроекти №3183 та №3184, що сприяють створенню вільної економічної зони на території Херсонської області. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу апарату ВР.

"Розглянувши на своєму засіданні проект Закону "Про вільну економічну зону та спеціальний режим інвестиційної діяльності у Херсонській області" (№3183) і пов’язаний з ним законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо врегулювання окремих питань діяльності на території вільної економічної зони у Херсонській області" (№ 3184), комітет вирішив рекомендувати головному комітету відхилити дані законодавчі ініціативи", - йдеться у повідомленні.

Так, згідно з чинним законодавством, народні депутати не можуть бути ініціаторами створення вільних економічних зон. Окрім того, законопроектом створюються нерівні умови для платників податків, що протирічить законодавству України.

У той самий час, автори законопроекту вважають, що створення ВЕЗ у Херсонській області дозволить залучити інвестиції у пріоритетні сфери економічної діяльності для створення нових робочих місць, впровадження нових технологій, модернізації діючих виробництв, розвитку зовнішньоекономічних зв'язків.

Окрім того, підвищення економічної активності у Херсонській області сприятиме збільшенню поставок на внутрішній ринок високоякісних товарів та послуг, створенню сучасної виробничої та транспортної інфраструктури, ефективному використанню природних ресурсів та прискоренню соціально-економічного розвитку.

Нагадаємо, що Шмигаль сьогодні проведе засідання Ради з питань економічного розвитку країни.

Українські Національні Новини

Економіка