u-kongresi-ssha-pidgotuvali-proekt-byudzhetu-z-viyskovoyu-dopomogoyu-ukrayini

У конгресі США підготували проект бюджету з військовою допомогою Україні

 • 12586 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Комітет з питань збройних сил палати представників США підготував щорічний законопроект про оборонний бюджет, де передбачена військова допомога Україні і заклик до адміністрації надати їй летальну допомогу. Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

Зі слів конгресмена-республіканця Мака Торнберрі, в законопроекті буде кілька елементів, покликаних "ще більше посилити нашу прихильність НАТО і Україні".

Документ передбачає виділення "мільйонів доларів" на ініціативу, покликану допомогти Україні з підготовкою та екіпіруванням військ.

"Законопроект, як і раніше включає військову допомогу Україні і закликає адміністрацію надати їй летальну допомогу, щоб Україна змогла захистити себе перед лицем агресії зі сходу", - сказав М.Торнберрі.

Загалом комітет з питань збройних сил в щорічному законопроекті про оборонний бюджет вніс низку пропозицій щодо протидії загрозам з боку Росії, порекомендувавши, серед іншого, взяти кошти з національного військового фонду для зміцнення оборони проти Росії.

За словами М.Торнберрі, в версії палати представників закон про повноваження в галузі національної оборони передбачає переказ коштів з фонду зарубіжних надзвичайних операцій в базовий бюджет з метою використання в рамках Європейської ініціативи стримування.

Законопроект також буде включати пункт про обов'язкове надання комітету звіту про чисельність постійного контингенту, необхідного в Східній Європі.

"Однак ротація сил має свої мінуси, і я не впевнений, що будь-хто з нас готовий робити висновки на цю тему", - сказав він.

Наразі в регіоні вже перебуває одна бригада армії США, але на умовах постійної ротації.

Нагадаємо, в Пентагоні не виключили можливості надання Україні летального зброї.

Українські Національні Новини

Політика