u-kongresi-ssha-rozsliduvatimut-pomilki-okhoroni-kapitoliyu

У Конгресі США розслідуватимуть помилки охорони Капітолію

 • 17268 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Підкомітет Палати представників Конгресу США з питань асигнувань щодо законодавчої гілки, який здійснює фінансування поліції, яка охороняє Капітолій, розслідуватиме обставини за яких напередодні прихильники президента Трампа змогли прорватись до будівлі Капітолію. Про це УНН пише з посиланням на Голос Америки.

Про розслідування заявила очільниця Комітету Палати представників Конгресу США із бюджетних асигнувань конгресвуман Роза Делауро та голова Підкомітету з питань асигнувань щодо законодавчої гілки, конгресмен-демократ Тім Раян.

"Прорив до Капітолію ставить серйозні запитання щодо того, що робили правоохоронці і що вони мали зробити інакше", - заявили законодавці, - "Щоб гарантувати безпеку тих, хто працює та відвідує будівлю, ми маємо добратись до суті цих помилок та попередити їх повторення будь-коли у майбутньому".

Очікується, що слідчі заслухають свідчення голови поліційної охорони Капітолію, голів служб безпеки Палати представників та Сенату та архітектора Капітолю.

Раніше Делауро назвала події 6 січня "спробою перевороту до якої підбурив Трамп".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден звинуватив Трампа в підбурюванні до насильства та назвав протестувальників “внутрішніми терористами”

Нагадаємо, 6 січня спільне засідання Палати представників і Сенату в Конгресі, під час якого повинні бути затверджені підсумки голосування в Колегії вибірників, було перервано через масові заворушення, влаштовані на Капітолійському пагорбі прихильниками Дональда Трампа.

Агресивно налаштовані протестувальники увірвалися в будівлю Конгресу, через що поліції довелося евакуювати законодавців. Повідомляється, що під час заворушень загинули як мінімум чотири людини, в тому числі одна жінка. Для наведення порядку в Капітолій була спрямована Національна гвардія США.

Українські Національні Новини

Новини Світу