u-koruptsiynikh-skhemakh-po-vsomu-svitu-mozhut-buti-zadiyani-ponad-3-trilyoni-dolariv-nabu

У корупційних схемах по всьому світу можуть бути задіяні понад 3 трильйони доларів – НАБУ

 • 9708 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Під час міжнародної конференції, присвяченої 15-тиріччю Конвенції Організації Об’єднаних Націй проти корупції, заявили, що обсяг грошей, залучених у корупційних схемах по всьому світу, може сягати понад 3 трильйони доларів США . Про це повідомили у прес-службі Національного Антикорупційного Бюро України, передає УНН.

"Понад 3 трильйони доларів можуть бути задіяні в корупційних схемах по всьому світу. Таку експертну оцінку озвучили під час міжнародної конференції, присвяченої 15-тиріччю Конвенції Організації Об’єднаних Націй проти корупції, яка проходить у Відні (Австрія) 22-24 січня 2019 року", - підкреслили в НАБУ.

За інформацією Бюро, учасники заходу - представники майже 70 країн - визнали, що у фокусі найбільшої уваги корупціонерів наразі знаходиться ІТ-сфера та державні закупівлі.

"Політична корупція залишається й надалі одним із ключових викликів для правоохоронних органів. Боротьба з нею потребує насамперед політичної волі. Тож викриття таких злочинів як декларування посадовцями недостовірної інформації та їхнє незаконне збагачення набувають особливої актуальності", - зазначає прес-служба.

Про досвід здійснення таких розслідувань, виклики, з яким стикаються детективи НАБУ у своїй роботі, йшлося у доповіді заступника керівника одного з підрозділів детективів Олександра Скомарова, який взяв участь в конференції, розповіли в НАБУ.

Як повідомляв УНН, Національне агентство з питань запобігання корупції розподілило кошти з Державного бюджету на фінансування шістьох парламентських політичних партій у 2019 році, на що загалом виділено понад 565 млн грн.

Українські Національні Новини

Економіка