u-kosovo-skhvalili-stvorennya-armiyi

У Косово схвалили створення армії

 • 9148 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Парламент Косово підтримав законопроекти щодо створення армії. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Парламентарі в Косово в п'ятницю одноголосно проголосували за низку законів, які дозволяють створити армію, хоч опозиційні сербські політики і бойкотували голосування на знак протесту.

Нове законодавство дозволить створити нове міністерство оборони і передбачає подвоєння чисельності його нинішнього невеликого підрозділу з реагування на кризи - сил безпеки Косово - і поступове перетворення його в професійну армію чисельністю 5000 осіб.

У відповідь на підсумки голосування прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабіч заявила, що її країна "залишиться на своєму шляху миру і процвітання".

"Для мене це важкий день, а не день, який сприяє співробітництву в регіоні", - додала вона.

Нагадаємо, влада Соломонових островів відкликала визнання незалежності частково визнаної республіки Косово. Таким чином, Соломонові острови стали 11 за рахунком державою, що відкликати визнання Косово. У листопаді таке ж рішення ухвалили влада Гренади і Коморських островів. Раніше рішення про визнання незалежності Косово переглянули Домініка, Сурінам, Ліберія, Сан-Томе і Прінсіпі, Гвінея-Бісау, Бурунді, Папуа - Нова Гвінея і Лесото.

Українські Національні Новини

Новини Світу