u-kosovo-vidbulis-sutichki-mizh-etnichnimi-serbami-ta-mirotvorchimi-silami-nato

У Косово відбулись сутички між етнічними сербами та миротворчими силами НАТО

 • 532827 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. На ранок понеділка у муніципалітеті Звечан на півночі Косово та Метохії розпочалися протести, які надвечір сили поліції та НАТО намагались розігнати, повідомляє телеканал “Дождь”, пише УНН.

Деталі 

Увечері шлях протестувальникам перегородили сили поліції Косово та підрозділи миротворчих сил НАТО. Силовики застосували до протестувальників кийки, сльозогінний газ та гумові кулі. Як наслідок постраждали понад 50 людей.

У НАТО заявили, що поранення отримали близько 25 миротворців, серед яких були військовослужбовці італійських та угорських сил НАТО.

Вони "зазнали неспровокованих нападів і отримали травми з переломами та опіками внаслідок вибуху запальних пристроїв", - повідомили в НАТО.

Після розгону протестувальників президент Сербії Олександр Вучич звернувся до народу. За його словами, до медичних закладів після зіткнень звернулися 52 особи, троє перебувають у тяжкому стані.

Крім того,  було поранено 41 миротворця сил НАТО. Також, як заявив Вучич, один із косовських спецпризначенців відкрив вогонь з автомата по людях і поранив людину в натовпі.

Довідково 

Етнічні серби, які зібралися перед будинками адміністрації, вимагають відставки нещодавно обраних голів місцевих адміністрацій. Вибори, що відбулися у квітні, більшість сербів проігнорували, а їх результат назвали нелегітимним.

Українські Національні Новини

Новини Світу