u-krakovi-vidkrili-shelter-dlya-ukrayinok-postrazhdalikh-vid-seksualizovanogo-ta-domashnogo-nasillya

У Кракові відкрили шелтер для українок, постраждалих від сексуалізованого та домашнього насилля

 • 494826 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. У польському Кракові відбулося відкриття шелтеру для українок, які зіштовхнулися з насильством. Цей проєкт покликаний допомогти жінкам отримати психологічну та медичну допомогу у Польщі. Про це повідомляє ініціатива «Мартинка, хелп», пише УНН.

Цитата

«Щойно закінчилось літо — за статистикою, це сезон сплеску домашнього та сексуалізованого насильства. Тут кожна жінка, що зіштовхнулася з насильством, отримає допомогу. Шелтер - це безпечне місце для ночівлі з безплатною їжею та засобами гігієни. Також ми влаштовуємо безплатні зустрічі з психологами, юристами і лікарями», - ідеться у повідомленні.

Деталі

Поштовхом до створення подібної ініціативи у Кракові послужила історія української біженки, яка зазнала домашнього насилля з боку чоловіка. Кожна українка можна залишитися на місяць, а якщо за цей час не вдасться знайти житло - навіть довше.

«Якщо ти пережила насильство, хочеш переїхати і потребуєш прихистку (або знаєш таку людину), напиши нам. Ми купимо тобі квиток до Кракова та забезпечимо житло. Відтепер ти не одна. Тобі є куди піти!», - наголошують у шелтері.

Як зазначається, шелтер «Мартинка, хелп» був створний навесні цього року.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Мартинка, хелп! (@martynka_help)

Доповнення 

У польському Гданську анонсували безплатні мовні курси польської мови на рівні А2.1 та А2.2. для громадян України. Вступні випробування мають пройти 24 вересня.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном