u-krayinakh-tsentralnoyi-i-pivdennoyi-ameriki-vidbuvayetsya-naybilshe-vbivstv-oon

У країнах Центральної і Південної Америки відбувається найбільше вбивств - ООН

 • 7330 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Щорічно сотні тисяч людей стають жертвами умисних вбивств. Майже кожен п'ятий з них гине в результаті безчинств організованих злочинних угруповань. Більшість жертв вбивств - чоловіки, проте від рук членів сім'ї і інтимних партнерів частіше гинуть жінки. Про це повідомляє УНН з посиланням на ООН.

Статистика вбивств і тенденції, що спостерігаються різняться по країнах і регіонах. У доповіді наголошується, що гірше за все справи йдуть в країнах Центральної і Південної Америки. Якщо середній світовий показник - 6,1 убитих на 100 тисяч чоловік, а в Америці в цілому - 17,2 убитих, то в Центральній Америці - 62 убитих, в Південній Америці - 56,8 на 100 тисяч чоловік. В Африці - 13 убитих на 100 тисяч чоловік. В Європі найнижчий показник - 3 убитих на 100 тисяч чоловік.

Більшість жертв вбивств - чоловіки, проте від рук членів сім'ї і інтимних партнерів частіше гинуть жінки. У всьому світі чоловіки і хлопчики складали близько 80 відсотка жертв умисних вбивств. До того ж понад 90 відсотків вбивць - також чоловіки.

У всіх регіонах ймовірність того, що хлопчики стануть жертвами вбивств, збільшується з віком. Найбільшому ризику піддаються чоловіки і хлопчики у віці від 15 до 29 років.

Основними факторами, що сприяють вбивствам, є вогнепальна зброя, наркотики і алкоголь.

Як повідомляв УНН, в Дніпрі суд відпустив двох чоловіків, які зняли вбивство людини на відео .

Українські Національні Новини

Новини Світу