u-krayinakh-yes-dityam-do-12-rokiv-zaboronyayut-davati-sneki-i-sukhi-snidanki

У країнах ЄС дітям до 12 років хочуть заборонити давати снеки і сухі сніданки

 • 20396 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. У ЄС хочуть заборонити вживати сухі сніданки дітям, які не досягли 12 років. Про це у коментарі УНН розповіла заступниця голови Київського міськобласного центру захисту споживачів, якості та безпеки продукції Роксолана Цірук.

"Така ініціатива підкріплена думкою науковців, фахівців, дієтологів і споживачів. Сухі сніданки завдають непоправної шкоди здоров'ю дитини. Дитячий організм найінтенсивніше формується і розвивається саме у період до 12 років. А якщо ми просто почитаємо склад сухих сніданків, які продаються у торгових мережах України, то ми побачимо там 50% цукру, 10-22% солі і вміст низки харчових добавок, які шкодять здоров'ю дітей", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні думають заборонити продажу снеків дітям до 16 років

Великої шкоди здоров'ю дитини завдають снеки та кукурудзяні пластівці, продовжила експерт.

"У цих продуктах - невичерпний список небезпечних складників, які є справжньою загрозою для вразливого дитячого організму. По-перше, снеки і кукурудзяні пластівці викликають у дітей алергію і мають мутагенний вплив на організм.

У складі цих продуктів ми досить часто зустрічаємо позначку "Є 621" - глутамат натрію, інакшими словами - підсилювач смаку та аромату, або Є 551 - діоксин кремнію, який використовують для того, щоб продукт довше зберігався. Це - досить небезпечні і дуже не корисні елементи", - розповіла Цірук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український виробник снеків обманював споживачів

Більше того, сухі сніданки мають великий вміст пальмової олії, попереджає експерт.

"Це - недорогий продукт, і виробники економлять, спрощують його виробництво, замінюючи соняшникову олію на пальмову, кедрову. Масла, які некорисні для організму, а тільки завдають шкоду і нищать імунну систему дітей", - повідомила фахівець.

Як писав УНН, снекова компанія родини нардепа Сергія Рибалки, за даними СБУ, підписувала “угоди” з контрагентами в так званій “ЛНР”.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження і судом вже навіть винесено обвинувальний вирок одному зі співробітників.

Українські Національні Новини

Новини Світу