u-kremli-ne-doviryayut-visnovkami-slidchoyi-grupi-schodo-katastrofi-mn17

У Кремлі не довіряють висновкам слідчої групи щодо катастрофи МН17

 • 10953 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Росія відкидає звинувачення у причетності до катастрофи літака і не довіряє висновкам Спільної слідчої групи, яка розслідує причини катастрофи рейсу МН17, а президент РФ Володимир Путін поки не мав можливості познайомитися з висновками, до яких прийшли нідерландські слідчі. Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Ні, він (президент РФ - ред.) не мав можливості поки вивчити доповіді щодо Boeing", - сказав представник Кремля.

"Вчора, якщо ви знаєте, зачіпалася ця тема. Я хочу вам нагадати слова президента: розслідування, яке проводилося в Нідерландах, ця слідча група, вона не включала у себе російську сторону, хоча українська сторона була представлена. І звичайно, не маючи можливості бути повноправним учасником, Росія не знає, якою мірою можна довіряти результатам цієї роботи", - сказав він.

При цьому Пєсков, коментуючи питання, чи означає ця недовіра, що Росія категорично відкидає всі звинувачення на свою адресу, відповів: "Безумовно".

Він не став коментувати низку технічних деталей, що містяться в опублікованому звіті нідерландських слідчих. Зокрема, в доповіді слідчих йдеться, що слідчі ще у жовтні 2014 року зверталися до компетентних органів Росії з проханням надати повну інформацію, яка може сприяти встановленню істини, але Москва приховала відомості про те, що 53-а бригада з Курська була задіяна на сході України. "Я можу лише сказати, що тут абсолютна взаємна недовіра і більшого вам сказати не можу, тому що не маю технічної інформації", - прокоментував цей момент з доповіді Пєсков.

Нагадаємо, Спільна слідча група (JIT) з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді з міста Курська в Російській Федерації.

Літак компанії Malaysia Airlines рейсу MH17 був збитий на сході України 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, які були на борту. П'ять країн домовилися про кримінальне переслідування винних у катастрофі MH17.

Українські Національні Новини

Політика