u-kremli-povidomili-podrobitsi-rozmovi-poroshenka-i-putina

У Кремлі розповіли подробиці розмови Порошенка і Путіна

 • 21996 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Президенти України та Російської Федерації обговорили питання ситуації на Донбасі, реалізацію мінських домовленостей, з урахуванням зустрічі у "нормандському форматі" та питання звільнення ув’язнених. Про це йдеться в офіційному повідомленні сайту Кремля, передає УНН.

"З ініціативи української сторони відбулася телефонна розмова Володимира Путіна з Президентом України Петром Порошенком. Обговорювалася ситуація на південному сході України і хід реалізації мінського "Комплексу заходів", в тому числі з урахуванням майбутньої, 11 червня в Берліні, зустрічі міністрів закордонних справ держав "нормандського формату", - йдеться у повідомленні.

Особливу увагу, за інформацією прес-служби російського президента, приділено питанням гуманітарного характеру, включаючи обмін утримуваних осіб.

"Володимир Путін наголосив на необхідності негайного звільнення російських журналістів, заарештованих в Україні", - зазначається на сайті Кремля.

Крім того, йдеться у повідомленні, досягнуто домовленості про відвідування уповноваженими з прав людини обох країн російських громадян, які перебувають в ув'язненні в Україні, і українських - в Росії.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості якнайшвидшого звільнення українських політв’язнів, утримуваних в Росії та на окупованих територіях. Глава Української держави звернув увагу на голодування українців та висловив занепокоєння погіршенням їхнього стану здоров’я під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним.

Українські Національні Новини

Політика