u-kremli-vidreaguvali-na-gotovnist-zelenskogo-do-peregovoriv-z-rf-po-donbasu

У Кремлі відреагували на готовність Зеленського до переговорів з РФ по Донбасу

 • 9230 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував готовність кандидата в президенти України Володимира Зеленського до переговорів з Росією по ситуації на Донбасі. Про це Пєсков заявив журналістам, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Путін завжди відкритий для діалогу, за винятком ситуацій, коли цей діалог намагаються обрамити різними провокаціями, прикрасити диверсіями і так далі. У цьому випадку реакція Путіна вельми чітка, недвозначна і рішуча. Але при цьому президент Путін завжди був і залишається прихильником діалогу для вирішення тих проблем, які стоять на порядку денному", - повідомив Пєсков.

У той же час, за словами Пєскова, ситуацію на Донбасі врегулювати повинні самі українці, а Москва не є стороною конфлікту.

"Путін неодноразово говорив, що для того, щоб врегулювати конфлікт в Донбасі, головне - це не діалог з Москвою, бо Москва не є учасницею цього конфлікту. Це внутрішньоукраїнський конфлікт, і його можуть вирішити самі українці, якщо вони будуть говорити один з одним", - зазначив прес-секретар президента РФ.

При цьому, Пєсков негативно відповів на уточнююче запитання, чи означає це, що Росія не буде обговорювати ситуацію на Донбасі із Зеленським, якщо він очолить Україну.

Раніше кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив, що готовий до переговорів з Путіним.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія оголосила остаточні результати першого туру президентських виборів в Україні. Офіційно, за результатами першого туру виборів президента України 31 березня 2019 року у другий тур пройшли Володимир Зеленський і Петро Порошенко.

Українські Національні Новини

Політика