u-kremli-zayavili-pro-mozhlivist-kontaktiv-putina-ta-baydena-do-kintsya-roku

У Кремлі заявили про можливість контактів Путіна та Байдена до кінця року

 • 13465 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Контакти президента РФ Володимира Путіна та лідера США Джо Байдена можливі і до Нового року, але можуть відбутися і пізніше. Про це заявив речник Кремля Дмитро Пєсков, якого цитує видання "Известия", інформує УНН.

Цитата

"Конкретних термінів поки що немає, треба набратися терпіння… Коли будуть контакти, поки що розуміння чіткого немає. Чи можливі вони до Нового року? Так, можливо. Але можливо і пізніше. Це залежатиме від того, наскільки зійдуться графіки президентів і який формат вони оберуть", - повідомив Пєсков.

Що було раніше

16 червня на женевській віллі La Grange відбулася зустріч президентів США Джо Байдена та Росії Володимира Путіна. Це була перша зустріч політиків після обрання Байдена президентом США. Всього переговори тривали понад три з половиною години.
Відносини між Вашингтоном і Москвою найнапруженіші за останні роки: це визнають і в Кремлі, і в Білому домі. Сторони, як і раніше, розходяться у всьому, від позиції щодо України та Сирії до ув'язненого лідера російської опозиції Олексія Навального.

Після отруєння Навального та вибухів у чеському Врбетиці США розширили санкції щодо Росії, заявивши, що її "шкідливі зовнішньополітичні дії" становлять "надзвичайну загрозу" для національної безпеки та економіки США. У відповідь на це Кремль вніс США до переліку "недружніх країн" та заборонив консульствам США в РФ наймати громадян Росії та третіх країн. Сторони також обмінялися висилкою дипломатичних працівників.

Українські Національні Новини

Політика