u-kremli-zayavili-scho-zhodnoyi-temi-tranzitu-vladi-u-rf-nemaye

У Кремлі заявили, що жодної теми транзиту влади у РФ немає

 • 16948 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Президент РФ Володимир Путін ще не визначився, чи балотуватиметься в 2024 році. Про це сказав прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков в інтерв'ю російському телеканалу і додав, що "на робочому рівні ніякої теми транзиту влади в 2024 році немає", пише УНН.

Цитата

“На робочому рівні ніякої теми транзиту немає. Обговорювати тему транзиту зараз, коли залишається три роки до виборів, коли ми знаємо, що Путін має право далі виставлятися (на вибори — ред.) за бажання — він ще не визначився, принаймні нам з вами не сказав, є у нього таке бажання, чи ні. У цих умовах обговорення теми транзиту - заробіток політологів і т. д", - заявив Пєсков.

Деталі

Він також заявив, що наступним президентом Росії нібито стане "той, за кого проголосуємо ми".

Що було раніше

Державна дума Російської Федерації 24 березня прийняла в третьому читанні законопроект, який зокрема дає право нинішньому президенту Володимиру Путіну ще двічі балотуватися на пост глави держави.

Влітку минулого року президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким встановив дату набрання чинності поправок до Конституції — 4 липня 2020 року.

Тим же указом глава Кремля розпорядився провести офіційне опублікування Конституції Росії з внесеними в неї поправками. "Федеральній службі охорони Російської Федерації забезпечити офіційне опублікування Конституції Російської Федерації з внесеними в неї поправками на "офіційному інтернет-порталі правової інформації", - вказувалося в документі.

У грудні 2020 року Володимир Путін підписав закон, що розширює гарантії недоторканності колишніх президентів. Тепер глави держави після закінчення своїх повноважень можуть порушувати Кримінальний кодекс і Кодекс про адміністративні правопорушення без ризику піддатися переслідуванню. Те ж саме відноситься і до членів їх сім'ї.

Нагадаємо, 5 квітня 2021 року Путін підписав закон, який в тому числі дає йому право знову балотуватися на пост глави держави.

Українські Національні Новини

Політика