u-krimu-cherez-sanktsiyi-mozhut-prizupiniti-robotu-vinzavodi

У Криму через санкції можуть призупинити роботу винзаводи

 • 10343 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. У тимчасово окупованому Криму великі винзаводи можуть призупинити роботу через брак склотари, оскільки виробник припинить поставки на півострів через санкції США. Про це йдеться в листі голови асоціації виноградарів і виноробів "Севастополь" Олексія Липко, передає УНН з посиланням на "Дощ".

"Брак склотари може виникнути після того, як у одного з двох ключових підприємств, що поставляють пляшки в Крим, АТ "Кавмінстекло", змінився власник. Американські акціонери, які тепер володіють компанією, повідомили, що припинять поставки на півострів через санкції США. Заповнити поставки за рахунок другого головного постачальника пляшок "Русджама" неможливо, так як його потужності завантажені, а асортимент склотари недостатньо широкий", - йдеться в повідомленні.

В такому випадку, колосальні збитки понесуть, в самий розпал туристичного сезону в Криму, такі підприємства: "Массандра", "Новий Світ", "Інкерман" і Севастопольський винний завод.

За словами голови асоціації виноградарів і виноробів "Севастополь" Олексія Липко, ситуація критична.

Відзначається, що в асоціацію, яку очолює автор листа, входять ключові виробники вина в Криму, в тому числі Севастопольський винний завод, "Золота Балка", "Бельбек" і Alma Valley.

Нагадаємо, вина в включеному Криму коштують значно дорожче, ніж на території материкової України.

Українські Національні Новини

Новини Світу