u-krimu-ogolosheno-ekstrene-poperedzhennya

У Криму оголошено екстрене попередження

 • 12344 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Рятувальники в Криму переведені в стан підвищеної готовності, оголошено екстрене попередження на 14-15 квітня в зв'язку з небезпечними гідрометеорологічними явищами. Про це повідомляє прес-служба підконтрольного управління МНС Росії в Криму, передає УНН.

Наголошується, що в другій половині дня 14 квітня та протягом доби 15 квітня в Криму очікуються сильні дощі.

"Виходячи з цього, в МНС прогнозують ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій до муніципального рівня, пов'язаних з пошкодженням ЛЕП і ліній зв'язку, обваленням слабо укріплених, широкоформатних, старих і рекламних конструкцій, утрудненнями в роботі всіх видів транспорту, обмеженнями при проведенні аварійно-відновлювальних робіт. Крім того, існує ймовірність виникнення подій, пов'язаних з погіршенням умов дорожнього руху, з порушенням транспортного сполучення та освітою заторів в результаті ДТП і ускладнених умов для руху транспорту, особливо в знижених ділянках місцевості, на затяжних спусках і підйомах, небезпечних поворотах", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про заморозки

Також прогнозується ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій до локального і муніципального рівня в зв'язку з забрудненням джерел водопостачання, порушеннями в роботі очисних споруд, затопленнями підвалів і технічного підпілля, а також деформації будівель, провалів, набрякання й осідання грунту.

Крім того, у відомстві закликали водіїв утриматися від поїздок на особистому автотранспорті в важкодоступні і гірські райони.

Рятувальники також закликають туристів і альпіністів в період погіршення погодних умов по можливості утриматися від походів у гори, виключити перебування на віддалених ділянках кримських гір, адекватно розраховувати час повернення, мати при собі теплі речі і повідомляти рідним і близьким про своє пересування.

Тим часом, у засніжених Карпатах наразі тримається від’ємна температура та помірний вітер.

Українські Національні Новини

Суспільство