u-krimu-proponuyut-primusovo-vikupovuvati-sverdlovini-v-rezultati-vidmovi-dostupu-do-nikh

У Криму пропонують примусово викуповувати свердловини в результаті відмови доступу до них

 • 16740 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов в понеділок доручив примусово викуповувати джерела води в Криму, які знаходяться в приватній власності, в разі, якщо власники відмовляються надавати до них доступ. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"З 7 вересня в Сімферополі і 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів почався третій і найжорсткіший етап обмежень подачі води через посуху і обміління Аянського, Партизанського і Сімферопольського водосховищ. Питна вода зараз подається по годинах вранці і ввечері. Потреба майже 400-тисячного населення міста в воді становить 160 тис. кубометрів на добу, в даний момент подається близько 100 тис. кубометрів", - пише видання.

Аксьонов пропонує у випадку виникнення питань підключати прокуратуру.

"Якщо є якісь технічні питання, непорозуміння з власниками, значить, підключайте прокуратуру, приймайте рішення відповідно. Водопостачання - це спільна справа, вода - це для всіх, а не власність. Не буде жодної свердловини, яка не дає можливості подати воду людям, особливо в період НС. Якщо відмовляються, приймайте адміністративне рішення про примусовий викуп, якщо був такий викуп", - сказав Аксьонов.

Нагадаємо, підконтрольний Росії голова Севастополя Михайло Развожаєв доручив скласти план економії води і відключити фонтани з 1 жовтня.

Українські Національні Новини

Політика