u-krimu-proyshli-zatrimannya-aktivistiv-sered-nikh-buli-nepovnolitni

У Криму пройшли затримання активістів, серед них були неповнолітні

 • 13175 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. В анексованому Росією Криму пізно ввечері в четвер, напередодні Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, затримали до 20 активістів, серед яких було щонайменше двоє неповнолітніх, які брали участь в акції, приуроченій до дати депортації кримськотатарського народу - 18 травня. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію "Кримської солідарності" у Facebook.

"Надійшла інформація про те, що 17 травня ввечері відбувалися масові затримання кримських татар у місті Сімферополь", - йдеться в повідомленні.

За словами адвоката Едема Семедляєва, кримських татар затримували за нібито несанкціонований мітинг.

Очевидці повідомили, що затримали близько 10-15 осіб, зокрема двох неповнолітніх. Їх усіх розвезли по районних відділеннях поліції.

Як повідомляє організація, затримані брали участь на момент затримання в акції, приуроченій до дати депортації кримськотатарського народу - 18 травня.

Пізніше вночі майже всіх відпустили. "У центральному райвідділі... одного залишили, інкримінують 19.3 КоАП РФ - непокору законним вимогам співробітника поліції", - повідомили в організації.

"Затриманий 19-річний кримський татарин проведе ніч у відділенні поліції. Імовірно, вранці у нього відбудеться суд в Центральному районному суді міста Сімферополь", - додали в організації.

Семедляєв повідомив, що суд повинен відбутися в Центральному районному суді міста Сімферополя о 9:00.

Нагадаємо, ФСБ запідозрила затриманого при обшуку в Криму в участі в "Хізб ут-Тахрір".

Українські Національні Новини

Політика