u-krimu-sche-tri-vodoskhovischa-nablizhayutsya-do-mertvogo-obsyagu-monitoring

У Криму ще три водосховища наближаються до "мертвого обсягу" - моніторинг

 • 29971 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. У Криму станом на 1 лютого наповненість водою в трьох водосховищах близька до позначки "мертвий обсяг". Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на пресслужбу підконтрольного Росії "Міністерства ЖКГ Криму", інформує УНН.

Деталі

Згідно з опублікованою міністерством інформацією, найбільш близькі зараз до "мертвого обсягу" - Балановське, Тайганське і Партизанське водосховища. При цьому Сімферопольське і Загірське водосховища вказані в інфографіці як такі, що вже пройшли позначку "мертвий обсяг".

1 лютого голова підприємства "Вода Криму" Володимир Баженов повідомив, що за два місяці зими припливу води в кримські водосховища немає, а Сімферопольське водосховище практично повністю вичерпалося. За його інформацією, запаси Балановського водосховища в Білогірському районі "катастрофічно" знижуються.

Контекст

Вчора стало відомо, що у Білогірському районі Криму селище Зуя і село Кримська Роза відчувають гострий дефіцит води через обміління місцевого Балановського водосховища.

У листопаді 2020 року в Києві презентували результати моніторингу водних ресурсів Криму за даними супутникової зйомки, згідно з якими “площа водного дзеркала” півострова в 2020 році в порівнянні з 2015 роком в середньому скоротилася на 32%.

Міністерство житлово-комунального господарства Криму в грудні минулого року опублікувало статистичні дані про наповнення водосховищ в Криму. Згідно з оприлюдненою інформацією, щонайменше п’ять водосховищ півострова — близькі до позначки “мертвий обсяг”.

Раніше УНН повідомляв, що кількість кримських водосховищ, які досягли "мертвого" об'єму, зросла з 5 до 7.

Крім того, протягом 2020 року сумарний запас води у водосховищах Криму склав 31.308 млн куб.м, що на 61.672 млн куб.м менше, аніж станом на початок року.

Через посуху в 2020 році в Джанкойському районі постраждали посіви гірчиці, льону, проса та соняшника.

Додамо, що в Інкермані під Севастополем вимушено припинили водозабір з озера в колишньому вапняковому кар’єрі.

Українські Національні Новини

Політика