u-krimu-spravu-bekirova-virishili-perenapraviti-v-inshiy-sud

У Криму справу Бекірова вирішили перенаправити в інший суд

 • 8801 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Суддя підконтрольного Росії Центрального районного суду Сімферополя Олександр Вороний направив кримінальну справу кримськотатарського активіста Едема Бекірова в Красноперекопський районний суд Криму. Про це йдеться в постанові суду, передає УНН з посиланням на Крим.Реалії.

У постанові зазначено, що кримінальна справа щодо Бекірова має розглядатися в Красноперекопську, оскільки саме в тому районі співробітники ФСБ Росії виявили схованку з боєприпасами та вибухівкою, в зберіганні яких його звинувачують.

"Місцем закінчення злочинів є місце виявлення боєприпасів і вибухових речовин, а саме тайник ... за 5 км на південь від села Рисове ... Місце скоєння інкримінованих Бекірову злочинів знаходиться на території Красноперекопського району Криму, в зв'язку з чим, кримінальна справа непідсудна Центральному районному суду Криму", - йдеться в постанові суду.

Захист же, в свою чергу, подав апеляційну скаргу на дане рішення, оскільки вважає, що підсудність у кримінальній справі визначена невірно.

"Бекіров звинувачується в зберіганні боєприпасів і вибухових речовин за попередньою змовою. Склад злочину навіть за версією слідства закінчується на зберіганні, тому доводи судді про те, що злочин закінчено в момент вилучення боєприпасів та патронів (зі схованки в районі села Рисове - ред.) неспроможні, так як навіть за версією слідства про переміщення заборонених речовин Бекіров не знав", - йдеться в скарзі адвоката Олексія Ладіна.

Сам Бекіров в розмові з адвокатом заявив, що в разі, якщо кримінальну справу розглядатимуть в Красноперекопську, він відмовиться виходити з камери СІЗО.

Нагадаємо, у кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого утримують у СІЗО в Криму, знову погіршився стан здоров'я. За словами адвоката Олексія Ладіна, його підзахисний відчуває сильні болі в спині і не встає з ліжка через защемлення нерва в хребті.

Раніше УНН повідомляв, що кримськотатарський активіст Едем Бекіров, якого звинувачують в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, практично нічого не їсть, побоюючись "стрибка" рівня цукру в крові.

Українські Національні Новини

Політика