u-krimu-sud-zalishiv-pid-areshtom-sche-odnogo-polonenogo-ukrayinskogo-moryaka

У Криму "суд" залишив під арештом ще одного полоненого українського моряка

 • 6647 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Підконтрольний Росії Верховний суд Криму залишив під арештом українського військовополоненого моряка Владислава Костишина, захопленого біля Керченської протоки, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Суд постановив: рішення Київського районного суду Сімферополя змінити. Вважати міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на один місяць, 29 діб, тобто до 24 січня 2019 року", – цитує видання рішення "суду" апеляційної інстанції.

Зміна рішення так званого суду полягала тільки в тому, що він виправив технічну помилку у рішенні і зменшив строк перебування під арештом нашому полоненому моряку на один день.

Зазначимо, що загалом було подано апеляції на арешт 15 українських військовополонених моряків. На даний час, суд окупованого Криму вже розглянув скарги стосовно десятьох полонених моряків, залишивши їх під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували лист наймолодшого українського полоненого моряка

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил Збройних сил України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини — військові моряки і співробітники СБУ. 

Українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо імена ще двох захоплених РФ моряків, які назвали себе військовополоненими

Українські Національні Новини

Кримінал та НП