u-krimu-zatrimali-schonaymenshe-trokh-ukrayintsiv-mzs-vislovilo-protest

У Криму затримали щонайменше чотирьох українців: МЗС висловило протест

 • 14897 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку з черговою хвилею незаконних обшуків і затримань щонайменше чотирьох кримських татар, що були здійснені сьогодні російською окупаційною владою в тимчасово окупованому Криму. Відповідна заява міститься на сайті МЗС України, передає УНН.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговою хвилею незаконних обшуків і затримань кримських татар, здійснених сьогодні російською окупаційною владою в Бахчисарайському районі АР Крим. Станом на даний момент відомо про незаконні затримання щонайменше чотирьох громадян України – Амета Сулейманова, Сейтумера Сейтумерова, Османа Сейтумерова та Рустема Сейтмеметова", - повідомили у відомстві.

В МЗС підкреслили, що Росія, ігноруючи свої міжнародно-правові зобов’язання як держави-окупанта, надалі "сприймає фактор корінного народу Криму як загрозу для окупаційного режиму".

"Викликає обурення, що в рамках політики репресій проти кримських татар Росія продовжує зловживати антитерористичним законодавством, використовуючи сфабриковані звинувачення у тероризмі для переслідувань кримськотатарських активістів", - підкреслюють дипломати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС повідомило про нову хвилю репресій проти кримських татар в окупованому Криму

На їхню думку, такі дії різко суперечать деклараціям Москви щодо необхідності де-ескалації у відносинах між двома державами.

"Закликаємо міжнародних партнерів посилити політичний, економічний та санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 11 березня у Бахчисараї і Бахчисарайському районі окупованого Криму силовики проводять обшуки у кримських татар. За даними активістів, обшуки проходять в будинках Сейтумера Сейтумерова, Айдера Сулейманова, Амет Сулейманова, Шукрі Сейтумерова, Сейдамета Мустафаєва, Рустема Сейтмеметова.

Українські Національні Новини

Політика