u-krivomu-rozi-stavsya-masshtabniy-vitik-khloru

У Кривому Розі стався масштабний витік хлору

 • 11334 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. На підприємстві у Кривому Розі Дніпропетровської області стався витік 25-30 кг хлору. Про це повідомили у прес-центрі ГУ ДСНС в області, передає УНН.

"3 вересня о 8:20 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про витік хлору на території складу хлору по вул. Нікопольське шосе в Довгинцівському районі міста Кривий Ріг. При переливанні рідкого хлору з танку ємністю 96 кубічних метрів в транспортировочну ємність об'ємом 0,8 кубічних метрів на засувці між танком та ємністю не витримав ущільнювач, що спричинило витік 25-30 кг хлору", - йдеться в повідомленні.

У результаті утворилася хмара газоподібного хлору об'ємом приблизно 3 кубічні метри, яка розповсюдилася на площі 100 кв. метрів.

"До ліквідації події залучено рятувальників 26 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС області та Криворізького гірничорятувального загону, які ліквідували виток та осадили хмару небезпечної хімічної речовини. Станом на 8:55 витік хлору локалізовано, о 9:05 ліквідовано", - уточнили рятувальники.

О 10:20 до центральної районної лікарні Криворізького району бригада ШМД доставила оператора хлорних установок, жінку 1964 року народження, з підозрою на отруєння парами хлору.

Від Служби порятунку на місці події залучили 20 рятувальників особового складу та 4 одиниці техніки.

"За результатами аварійного прогнозування, зона можливого хімічного забруднення складає приблизно 0,906 км2, глибина зони можливого хімічного забрудненого складає приблизно 0,38 км, площа зони прогнозованого хімічного забруднення - приблизно 0,226 км2. Населені пункти в зону можливого хімічного забруднення не потрапляють", - додали у ДСНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля аеропорту Варшави стався витік хімікатів: постраждали 14 осіб

Нагадаємо, 7 серпня поблизу села Іванівка у Дніпропетровській області внаслідок розгерметизації автоцистерни, яка перевозила 24 тонни азотної кислоти, сталося витікання цієї речовини в полі - близько 4 тонн. Площа розливу становила близько 40 кв.м. Жертв та постраждалих не має. Рятувальники запевнили, що небезпеки для людей витік не складає

Українські Національні Новини

Кримінал та НП