u-krivomu-rozi-vikrili-pidryadnikiv-u-rozkradanni-mayzhe-10-mln-grn-pid-chas-budivnitstva-avtodorig

У Кривому Розі викрили підрядників у розкраданні майже 10 млн грн під час будівництва автодоріг

 • 20330 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Правоохоронці блокували схему заволодіння державними коштами, виділеними на проведення ремонту автомобільних доріг на території Дніпропетровської області. Про це УНН повідомили у пресцентрі Служби безпеки України.

За даними слідства, представники однієї з підрядних комерційних структур, які здійснювали капітальний ремонт автошляхів у Кривому Розі, налагодили механізм привласнення бюджетних грошей.

Для реалізації протиправної схеми підрядники вносили до бухгалтерської і технічної документації неправдиві відомості щодо фактичного обсягу виконаних робіт і використаних матеріалів. За попередніми оцінками фахівців, оборудка завдала збитки державі на загальну суму майже 10 мільйонів гривень.

Під час обшуків за місцями розташування виробничих потужностей та офісних приміщень фірми-підрядника правоохоронці виявили документальні матеріали та чорнову бухгалтерію, які підтверджують протиправну діяльність.

Наразі керівнику комерційної структури оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до оборудки. 

Нагадаємо, у Дніпрі правоохоронці викрили корупційний механізм привласнення бюджетних коштів посадовцями органу місцевого самоврядування під час капітального ремонту комунального закладу освіти.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП