u-kropivnitskomu-zatrimali-advokata-na-peredachi-khabara-politseyskomu

У Кропивницькому затримали адвоката на передачі хабара поліцейському

 • 12039 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. У Кропивницькому затримали адвоката на передачі хабара поліцейському у розмірі 1,5 тисячі доларів. Про це повідомляє УНН з посиланням на спільноту Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України у Facebook.

Зазначається, що майор поліції одного з відділів слідчого управління ГУНП області повідомив про факт пропозиції йому неправомірної вигоди.

Таким чином, слідчим управлінням ГУНП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Було встановлено, що чоловік, який запропонував співробітнику поліції хабара, є адвокатом і представляє інтереси фігурантки у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Зазначається, що адвокат спробував домовитися з поліцейським про закриття матеріалів справи відносно його підзахисної, запропонувавши 1,5 тисячі доларів.

Пізніше посередник надав озвучену раніше суму у повному обсязі, після чого його одразу затримали.

Наразі вирішується питання про оголошення затриманому підозри та подання клопотання про обрання запобіжного заходу. За спробу підкупу службової особи йому загрожує позбавлення волі.

Нагадаємо, заступника директора проектного інституту судитимуть за хабар у 190 тис. гривень. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП