u-ksu-zapevnili-scho-z-boku-sudu-ne-vinikne-pereshkod-dlya-inavguratsiyi-prezidenta

У КСУ запевнили, що з боку суду не виникне перешкод для інавгурації Президента

 • 12570 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Судді Конституційного Суду України запевняють, що з боку КСУ не виникне жодних перешкод у здійсненні процедури приведення новообраного президента України до присяги. Про це йдеться у заяві зборів суддів, опублікованій на сайті уряду, передає УНН.

"Відповідно до ч.2 ст. 104 Конституції України приведення Президента України до присяги здійснює Голова Конституційного Суду України. Конституція України не вказує конкретної особи, яка має виконати процедуру приведення Президента України до присяги, а лише визначає посадову особу, що здійснює приведення новообраного Глави держави до присяги, - Голову Конституційного Суду України", - пояснили у КСУ.

Також у заяві зазначили, що приведення новообраного президента до присяги є конституційним обов’язком Голови КСУ, який "безумовно буде виконаний".

Наголошується, що відповідальність за виконання вказаного конституційного обов’язку також лежить на КСУ, оскільки він обирає Голову суду.

"Судді відповідально заявляють, що з боку Конституційного Суду України не виникне жодних перешкод у здійсненні процедури приведення новообраного Президента України до присяги відповідно до ст. 104 Конституції України", - резюмували у заяві.

Нагадаємо, Відповідно до наявних даних ЦВК, за Володимира Зеленського у другому турі виборів президента України, 21 квітня, віддали голоси понад 73% виборців.

Українські Національні Новини

Політика