u-kurortniy-antaliyi-lokalizuvali-bilshist-lisovikh-pozhezh

У курортній Анталії локалізували більшість лісових пожеж

 • 24012 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. У курортній провінції Анталія на півдні Туреччини більшість лісових пожеж уже локалізували, виняток становить лише район Ібраді. Про це заявив під час брифінгу голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, якого цитує інформаційне агентство Anadolu, передає УНН.

Деталі

Чавушоглу повідомив, що влада країни докладає інтенсивних зусиль з ліквідації наслідків стихійного лиха.

За даними турецької влади, за останні 10 днів у 47 провінціях країни було взято під контроль 209 лісових пожеж.

Контекст

Багато популярних турецьких курортів були охоплені вогнем і димом у розпал туристичного сезону через масштабні лісові пожежі. У деяких місцях полум'я впритул підходило до житлових кварталів і готелів, туристів і місцевих жителів евакуювали.

Влада країни допустила, що пожежі виникли через підпали. А ввечері 1 серпня відповідальність за лісові пожежі в Туреччині взяла організація "Діти вогню". Напередодні стало відомо про 6 затриманих через пожежі.

Допомогу в гасінні пожеж раніше надали Україна, Росія, Іран і Азербайджан. Були задіяні близько 30 вертольотів і понад 1800 рятувальників.

У посольстві України в Анкарі повідомили, що серед постраждалих в результаті масштабних лісових пожеж в Туреччині немає українських громадян.

Українські Національні Новини

Новини Світу