u-kvitni-vartist-boroshna-v-ukrayini-zroste-ekspert

У квітні вартість борошна в Україні зросте - експерт

 • 18967 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. У квітні від відсотка до півтора зросте вартість борошна. Про це у коментарі УНН повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Наразі тенденція негативна, ми бачимо пришвидшене зростання цін на хлібобулочні вироби, макарони. Борошно наразі буде збільшуватися в ціні десь від відсотка до півтора", - сказав Дорошенко.

За його словами, великий вплив має збільшення вартості зерна. Ціна на борошно в Україні досить часто є вищою, ніж борошно, вироблене з українського зерна за кордоном у країнах ЄС. Тому українське борошно за кордоном може коштувати дешевше, ніж у нас.

"Також, борошно буде підніматися в ціні до кінця року. Якщо говорити про потенціал зростання ціні, то у 2020-му році ми побачимо, що скоріш за все борошно буде дорожчати лише на відсоток інфляції, а зараз його темпи зростання вартості більші, ніж темпи інфляції", - розповів Дорошенко.

Нагадаємо, під впливом зростання цін на зовнішніх ринках та обмежених обсягів якісної сировини продовжило дорожчати борошно.

Українські Національні Новини

Економіка