u-kvu-nazvali-tri-oblasti-z-nizkoyu-yavkoyu-vibortsiv

У КВУ назвали три області з низькою явкою виборців

 • 14764 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Результати виборів показали, що у кількох регіонах, зокрема на Закарпатті, в Чернівецькій та Херсонській областях, була досить низька явка виборців. Про це повідомив генеральний директор КВУ Олексій Кошель під час брифінгу стосовно попередніх висновків КВУ щодо виборів 2019, передає кореспондент УНН.

"Результати виборів показали, що у кількох регіонах, зокрема на Закарпатті, Чернівецькій та Херсонській областях ми бачимо досить низьку явку виборців", - сказав Кошель.

За його словами, низка політичних експертів дає своє тлумачення низької явки в цих регіонах, зокрема вказуючи, що на явку в Чернівецький області та Закарпатській областях значно вплинула наявність великої кількості так званих трудових мігрантів.

"Однак моніторинг виборчої компанії загалом дає нам підстави говорити про те, що є інші причини, які повинні врахувати політичні партії та суб’єкти виборчого процесу на президентських виборах. Зокрема, ми маємо підстави говорити, що кандидати на пост президента проводили дуже низьку агітаційну компанію (на Закарпатті, в Чернівецькій та Херсонській областях – ред.)", - зазначив Кошель.

Він зазначив, що з 39 кандидатів на пост президента України Закарпатську область відвідали лише сім кандидатів. Лише два кандидати Петро Порошенко та Юлія Тимошенко провели зустрічі, мітинги з виборцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У березні кандидати у президенти здійснили 176 візитів у регіони

"Але також у виборчих програмах кандидатів не містилося тез, які могли б зацікавити виборців цих регіонів або вказували на вирішення тих проблем, які характерні для виборців цих регіонів", - розповів Кошель.

Як повідомляв УНН, серед найпоширеніших правопорушень 31 березня у день виборів президента України спостерігачі від Комітету виборців України зафіксували: помилки та порушення законодавства з боку членів дільничних виборчих комісій та розголошення таємниці голосування виборців.

Нагадаємо, стала відома поселенська структура електорату на виборах президента України відповідно до результатів Національного екзит-полу-2019.

Українські Національні Новини

Політика