u-kyievi-riven-dnipra-dosiah-maksymumu-tsoho-roku-avariinykh-pidtoplen-ne-fiksuiut

У Києві рівень Дніпра досяг максимуму цього року, аварійних підтоплень не фіксують

 • 41531 переглядiв

Рівень Дніпра в Києві досяг свого абсолютного максимуму - 601 см над "0" позначкою 16 березня 2024 року через збільшення скидів води з Київського водосховища, спричинене весняною повінню, що призвело до підтоплення заплав та низинних прирічкових територій.

Рівень Дніпра в Києві досяг свого абсолютного максимуму з початку року - 601 см - 16 березня через збільшення скидів води з Київського водосховища, спричинене весняним водопіллям. Однак аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Про це повідомили у суботу у КМВА, пише УНН.

Деталі

"Рівень Дніпра в межах Києва піднявся до свого абсолютного максимуму з початку 2024 року", - повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Зазначається, що на 16 березня він зафіксований на відмітці 601 см над "0" поста, зрісши за тиждень на понад 60 см.

"Підйом рівня води та такі значні коливання відбуваються внаслідок збільшення скидів води з Київського водосховища через пропуск весняного водопілля. Тому спостерігається початкове затоплення заплав та понижених прирічкових територій. Рівень небезпеки гідрологічних явищ І (жовтий)", - повідомили у КМВА у Telegram.

При цьому, як повідомляється, на 16 березня аварійних підтоплень по місту не зафіксовано, промислові об’єкти і житлові масиві міста поза небезпекою. 

Доповнення

За прогнозами Укргідрометцентру, як вказали у КМВА, щонайменше до 19-го березня рівень Дніпра в Києві утримуватиметься вище відміток початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій.