u-kyievi-sudytymut-kolaboranta-yakyi-stav-posadovtsem-miniustu-dnr

У Києві судитимуть колаборанта, який став посадовцем "мін'юсту днр"

 • 21492 переглядiв

56-річному уродженцю Донецької області загрожує до 10 років позбавлення волі за співпрацю з російськими окупаційними військами шляхом добровільного прийняття керівної посади в незаконно створеному органі влади на окупованій території.

У Києві судитимуть колаборанта з Донеччини, який добровільно обійняв посаду керівника "державної служби виконання покарань міністерства юстиції днр". Про це пише УНН з посиланням на Київську міську прокуратуру.

Деталі 

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно 56-річного уродженця Донецької області за обвинуваченням у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та вчиненні дій, з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України). Обвинувальний акт скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва

- резюмували у відомстві. 

За даними слідства, обвинувачений, після окупації окремих територій Донецької області, у березні 2022 року погодився на співпрацю із окупаційною адміністрацією та добровільно обійняв посаду керівника у незаконно створеному органі влади на окупованій території – "державній службі виконання покарань міністерства юстиції днр".

Тепер чоловіку загрожує до 10 років ув'язнення.

Україна ідентифікувала та внесла до бази даних майже 250 тисяч загарбників і колаборантів22.12.23, 18:20 • [views_0]

Доповнення

Зазначається, що за час перебування на посаді "чиновник" активно сприяв діяльності окупаційних органів влади, налагодив взаємодію з окупаційними ЗМІ та використовував їх для висвітлення діяльності окупаційної адміністрації.

"Посадовець" брав участь у пропагандистських акціях на підтримку окупаційної влади з метою формування думки серед населення і світової спільноти як про законність власних дій, так і про легітимність створення так званих "державних органів".

Також обвинувачений активно сприяв окупаційній адміністрації в організації роботи незаконно створених "правоохоронних органів".

Нагадаємо

Інформатор фсб рф, який шпигував за Збройними силами України, спостерігаючи за їхніми позиціями зі своєї дачі поблизу лінії фронту, був засуджений до 9 років ув'язнення.