u-latviyi-vid-gripu-pomerlo-devyatero-lyudey

У Латвії від грипу померло дев'ятеро людей

 • 7660 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. У цьому сезоні від грипу в Латвії померло вже дев'ятеро людей. Всі ці люди страждали хронічними захворюваннями і не були щеплені від грипу. Про це свідчать дані Центру контролю і профілактики захворювань, повідомляє УНН з посиланням на Delfi.

Інтенсивність грипу зростає, проте лікарі спростовують чутки про особливо небезпечний штам і просять латвійців не роздувати паніку.

Зараз інтенсивність грипу в Латвії - 169,1 випадок на 100 000 жителів. У Ризі, Юрмалі, Єлгаві, Валмієрі і Резекне інтенсивність вище, ніж 100 випадків на 100 000 чоловік - тобто перевищено епідемічний поріг. Крім того, збільшилася кількість хворих на пневмонію, яка теж буває викликана грипом. З початку сезону в лікарні потрапило 550 пацієнтів з діагнозом "грип" і ще 125 - з діагнозом "пневмонія, викликана грипом". Найбільше хворих спостерігається в вікових групах до 4 років і від 5 до 14 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грип може спровокувати інфаркти та інсульти у літніх людей

У минулому сезоні від грипу в Латвії помер 91 чоловік, в позаминулому - 75. Цього року через ускладнення, викликані грипом, померло п'ять чоловіків і чотири жінки. Їх середній вік - 71 рік. У всіх з них був грип типу А, в трьох випадках з дев'яти - конкретний підтип A/H1pdm09.

Нагадаємо, за тиждень від грипу в Україні померли шість осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Латвії від грипу померло дев'ятеро людей

     • 7660 переглядiв

    Суд почав зачитувати вирок Януковичу

     • 26022 переглядiв

    У чергах на КПВВ на Донбасі зібралось майже 300 авто

     • 7478 переглядiв

    Зі снігової пастки витягли близько 650 людей в авто

     • 9988 переглядiв

    Сьогодні оголошуватимуть вирок Януковичу

     • 13306 переглядiв