u-limani-eksgumovano-35-viyskovikh-ta-152-tsivilnikh

У Лимані ексгумовано 35 військових та 152 цивільних

 • 146680 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Наразі відомо про 43 масові поховання в деокупованому Лимані Донецької області, ексгумовано 35 військових та 152 цивільних. Про це під час брифінгу повідомила пресофіцер поліції Донеччини Олександра Гаврилко, передає УНН.

Цитата

"Зараз в нас відомо про 43 масових поховання. Вони поділяються на поховання, наприклад, як в Лимані, там де в нас дві локації, де захоронені цивільні мешканці й військовослужбовці. Також ми отримуємо інформацію про поховання у дворах людей, на городах або будь-де в містах", - розповіла Гаврилко.

Деталі

За словами пресофіцера, тривають роботи на локаціях з цивільними й військовими.

"Наразі ще триває робота в Лимані, безпосередньо на локаціях з цивільними й військовими. Локація з військовими, слідчими й криміналістами вже була опрацьована. Там у нас 34 військовослужбовці були ексгумовані. Наразі тривають роботи на локації з цивільними мешканцями. Там у нас залишилося приблизно 40 могил. Тому що є такі місця, де слідчі, наприклад, не можуть по огляду місці події точно сказати, чи є в цих могилках люди, чи не має", - зазначила Гаврилко.

Гаврилко додала, що за останню добу ексгумували тіло ще одного військовослужбовця.

"Але це окрема була могила на території міста. Зараз виходить 35. Що стосується цивільних, наразі 152 цивільні людини ексгумовані на місцях захоронення. Це і на місцях в Лимані масового поховання і поодинокі могили. Всього 152 людини", - сказала Гаврилко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лимані завершили ексгумацію на місці масового поховання військових ЗСУ

Вона зазначила, що попередньо, за результатами огляду тих тіл, які вдалося дістати, люди загинули внаслідок вибухових травм. Однак поліція має інформацією про громадян, які загинули внаслідок насильницької смерті.

"Експерти відібрали всі матеріали, ведеться експертиза. Більше деталей та подробиць після проведення всіх розшукових дій", - наголосила речниця.

За словами Гаврилко, на місцях, де базувалися російські військові, знайдено тіло цивільного чоловіка. Тіло жертви та територія були заміновані. Попередні висновки експертизи – чоловіка застрелили.

Вона додала, що за одну добу вдається ексгумувати 10-15 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У деокупованих Святогірську та Лимані виявили нові масові поховання цивільних

Українські Національні Новини

Війна