u-limani-viyavili-60-til-zagiblikh-narazi-identifikuvali-polovinu-mvs

У Лимані виявили 60 тіл загиблих, наразі ідентифікували половину – МВС

 • 101895 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. У деокупованому Лимані Донецької області правоохоронці виявили 60 тіл загиблих цивільних, наразі змогли ідентифікувати 31 особу. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, передає УНН з посиланням на МВС.

Цитата

"В Лимані ми виявили 60 тіл загиблих, з них на сьогодні змогли ідентифікувати 31 людину. Цей процес триває", – розповів Монастирський.

Деталі

За словами глави МВС, протягом перших тижнів під постійними обстрілами збиратимуть докази і працюватимуть лише українські фахівці. Згодом, як вже на Харківщині, долучаться міжнародні.

"Таким чином західна експертна громадськість підтвердить ті висновки, яких дійшли наші слідчі", – пояснив міністр.

Монастирський зазначив, що практично кожен десятий будинок в Лимані зруйновано вщент, половину будинків суттєво пошкоджено, світла і тепла в місті немає.

Окрім того, забрудненість вибухонебезпечними предметами є серйозною перешкодою для відновлення діяльності всіх органів влади та життя людей у Лимані.

"Забрудненість з точки зору мінної небезпеки територій тут вдвічі більша, ніж в Київській, Чернігівській, Сумській областях. Піротехніки ДСНС, які є основними в гуманітарному розмінуванні, та НПУ засвідчили це. Щоб провести первинне розмінування – це доступи до електромереж, дороги, підступи до житлових будинків – знадобиться кілька місяців. Якщо ми говоримо про річки і озера – це роки", – пояснив очільник МВС.

Нагадаємо

2 жовтня Володимир Зеленський повідомив, що українські військові повністю зачистили від російських окупантів місто Лиман у Донецькій області.

4 жовтня у деокупованому Лимані підняли український прапор.

5 жовтня повідомили, що у Лимані виявили понад 50 поховань із цивільними.

Українські Національні Новини

Війна