u-lisichansku-vveli-nadzvichaynu-situatsiyu-cherez-vidklyuchennya-vodi

У Лисичанську ввели надзвичайну ситуацію через відключення води

 • 17021 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Лисичанська міська рада визнала надзвичайною ситуацію, яка виникла через повне відключення від електропостачання трьох насосних станцій ЛКСП “Лисичанськводоканал”. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Лисичанської міської ради.

"Про ситуацію на підприємстві доповів головний інженер ЛКСП "Лисичанськводоканал" Віктор Францов, який зазначив, що на сьогоднішній день ситуація є досить критичною, сплачувати гроші ТОВ "ЛЕО" у комунального підприємства немає можливості. Відповідно до підпункту 3 пункту 4 ПКМУ від 24.03.2004 № 368 "Про затвердження Порядку класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями" невідновлення водопостачання протягом більш як 3 діб призвело до виникнення надзвичайної ситуації державного рівня", - сказано у повідомленні.

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення, як зазначається, "місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила ситуацію, яка склалась через повне обмеження постачання електроенергії ТОВ "Луганське енергетичне об’єднання" на об’єкти ЛКСП "Лисичанськводоканал", визнати надзвичайною ситуацією за кодом 10830 національного класифікатора ДК019:2010 "Класифікатор надзвичайних ситуацій", НС унаслідок аварій на системах життєзабезпечення, ознакою 75 розділу ІІ Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій, затверджених наказом МВС від 06.08.2018 № 658".

Окрім того, було ухвалене рішення підготувати та направити листи про припинення водопостачання та водовідведення, що завдає шкоди населенню, а також, екологічному та епідеміологічному стану та майну громади до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, народного депутата Олександра Сухова, прокурора Луганської області, ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, ГУ Національної поліції в Луганській області, а керівнику ЛКСП "Лисичанськводоканал" доручено вжити заходів щодо оплати заборгованості за спожиту електроенергію ТОВ "ЕНЕРА СХІД" та ТОВ "Луганське енергетичне об’єднання" згідно з домовленостями.

Також, у зв’язку з виникненням надзвичайної ситуації, вирішено внести зміни до графіків роботи підпорядкованих закладів освіти та культури, а у разі необхідності призупинити функціонування вищезазначених закладів; внести зміни до режиму роботи медичних закладів та відмінити планові операції.

Нагадаємо, 18 жовтня у місті Лисичанськ у зв’язку із заборгованістю за спожиту електроенергію відключено від електропостачання 3 насосні станції ЛКСП “Лисичанськводоканал” (“ГТВ”, “Білогорівська” та “Боровська”), внаслідок чого без централізованого водопостачання залишились центральна, південна частини Лисичанська, Привілля та Новодружеськ, всього близько 80 тис. жителів

Як повідомляв УНН, у відключені від централізованого водопостачання Лисичанськ та інші два міста на Луганщині підвезли 460 куб. м технічної води

Українські Національні Новини

Політика