u-listopadi-vr-ukhvalit-usi-zakonoproyekti-neobkhidni-dlya-pochatku-peregovoriv-schodo-vstupu-ukrayini-v-yes-korniyenko

ВР у листопаді виконає свою частину роботи для переговорів про вступ України до ЄС - Корнієнко

 • 154156 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Верховна Рада ухвалить усі законопроєкти, необхідні для початку переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу, до середини листопада. Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко в ефірі національного телемарафону, передає УНН.

Цитата

"Для виконання семи вимог ЄС у нас, буквально, лишилося кілька дуже важливих дій... Якщо по датах казати, то я думаю, що жовтень на ці всі задачі точно піде, і десь на початок - на середину листопада виходитимемо на завершення повністю цього треку. Принаймні все, що стосується Верховної Ради", - повідомив Корнієнко.

Деталі

Перший заступник голови ВР повідомив, що парламент ще має ухвалити у другому читанні закон про медіа, до якого депутати подали більше ніж дві тисячі поправок.

За словами Корнієнка, закон про національні меншини наразі проходить дослідження в Раді Європи. Очікується, що найближчим часом Україна отримає висновки.

Окрім цього, додав він, для початку переговорів щодо вступу України в ЄС Верховна Рада має ухвалити у другому читанні законопроєкт про конституційну процедуру.

Нагадаємо

Україна подала заявку на членство в ЄС 28 лютого 2022 року, невдовзі після повномасштабного вторгнення росії.

23 червня лідери країн ЄС офіційно підтримали надання країні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу.

Раніше повідомляли, що Україна планує виконати сім кроків на шляху до членства в ЄС до кінця цього року.

Українські Національні Новини

Політика