u-lnr-za-vidmovu-yti-voyuvati-zalyakuyut-kriminalnoyu-vidpovidalnistyu-perekhoplena-rozmova

У "ЛНР" за відмову йти воювати залякують кримінальною відповідальністю - перехоплена розмова

 • 114791 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. В окупованій частині Луганської області чоловіків примушують складати присягу і відправляють на війну проти України. Тих, хто відмовляється, залякують кримінальною відповідальністю. Про це свідчать перехоплені розмови, оприлюднені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, передає УНН.

Деталі

У перехопленій розмові двоє бойовиків «ЛНР» обговорюють систему «мобілізації», які застосовують в окупованій частині Луганської області. За даними ГУР, кажуть про залякування кримінальною відповідальністю: "Це не обговорюється. По етапу підете. Там будуть судити по цивільному кодексу, що ти відкосив від мобілізації. Тобто, якщо ти з… (втечеш) зараз і якщо тебе приймуть, то тебе не по трибуналу є… (судитимуть), а ти по цивільному кримінальному кодексу підеш".

Надалі мова йде про те, що російське командування не відпускає «ЛНРівців» на ротацію, оскільки розуміє, що більшість одразу ж втече. "Нас сюди кинули й бояться, що якщо хоча б на тиждень додому у звільнення, тут з 450 залишиться людей 200, які будуть просто за гроші сидіти".

Нагадаємо

Українська розвідка перехопила телефонну розмову, в якій російський окупант називає ворогами бійців "Л/ДНР" та розповідає дружині про жахи на війні в Україні – обман командирів та величезні втрати у своєму підрозділ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП