u-londoni-proveli-diskusiyu-schodo-mirotvortsiv-na-donbasi

У Лондоні провели дискусію щодо миротворців на Донбасі

 • 13545 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Сьогодні в Лондоні відбулась дискусія щодо безпекової та гуманітарної ситуації на Донбасі, а також щодо питань миротворчої місії на окупованих територіях України. Про це у своєму Facebook повідомила віце-спікер ВР Ірина Геращенко, передає УНН.

"Разом з Ігорем Козловським, Сергієм Гармашем і Вікторією Пантюшенко сьогодні в Лондоні. На запрошення Chatham House взяли участь в дискусії щодо безпекової і гуманітарної ситуації на Донбасі. Захід зібрав велику кількість експертів провідних аналітичних центрів, є великий інтерес до ситуації на Донбасі, є повне розуміння присутності там РФ і роздмухування Росією війни на Донбасі", - повідомила Геращенко.

Геращенко відзначила також, що відбулась дискусія щодо питання розміщення миротворчої місії на Донбасі. Також сьогодні в неї заплановані зустрічі в Міністерстві закордонних справ Британії та британському Парламенті.

"Я зосередилася на проблемі звільнення заручників і пошуку зниклих. Поінформували про систематичне порушення прав людини на окупованому Донбасі і в Криму. Дискутували про перспективи миротворчої місії на Донбасі , демілітаризації регіону, деокупації і реінтеграції. Також сьогодні маємо зустрічі в Foreign Office і парламенті Британії", - відзначила вона.

Нагадаємо, під час роботи українські делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи на квітневій сесії вдалося внести поправку в одну з резолюцій щодо фактичного контролю РФ на окупованому Донбасі, дебати щодо Сирії стали обговоренням злочинів РФ у Сирії, на Донбасі, у Солсбері і в Криму, а у резолюціях щодо протидії гібридній війні і ВПО згадуються злочини РФ і причетність до всіх війн на континенті.

Українські Національні Новини

Політика