u-los-andzhelesi-vidbuvayetsya-tseremoniya-nagorodzhennya-kinopremiyi-zolotiy-globus-2019

У Лос-Анджелесі відбувається церемонія нагородження кінопремії "Золотий глобус 2019"

 • 18803 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Картина "Богемська рапсодія" (Bohemian Rhapsody, 2018) режисера Брайана Сінгера отримала "Золотий глобус" в номінації "Кращий драматичний фільм". Про це було оголошено на церемонії вручення кінопремії, що відбулася в неділю в Лос-Анджелесі, трансляцію вела телекомпанія NBC, передає УНН.

  • Кращий актор в телесеріалі, комедії або мюзиклі

Першим володарем "Золотого глобуса" в 2019 році став Майкл Дуглас, він отримав статуетку в номінації "Кращий актор в телесеріалі, комедії або мюзиклі".

Дуглас був вшанований премією за виконання головної ролі в серіалі "Метод Комінскі" (The Kominsky Method). Він оповідає про популярного в минулому актора. У число суперників Дугласа входили Джим Керрі (серіал "Жартую", Kidding) і Саша Барон Коен (серіал "Хто є Америка?", Who Is America?). Дуглас раніше неодноразово нагороджувався премією "Золотий глобус".

  • Кращий актор в драматичному фільмі

Американець Рамі Малек завоював "Золотий глобус" в номінації "Кращий актор в драматичному фільмі" за роль в картині "Богемська рапсодія" (Bohemian Rhapsody, 2018).

На нагороду в цій номінації також претендували Бредлі Купер за роль в картині "Зірка народилася" (A Star Is Born, 2018), Віллем Дефо ( "Ван Гог. На порозі вічності", At Eternity "s Gate, 2018), Лукас Хеджес ( "Стертая особистість", Boy Erased, 2018) і Джон Девід Вашингтон ( "Чорний клановец", BlacKkKlansman, 2018).

Даний "Золотий глобус" став для Малека першим. До цього він був номінований на цю нагороду за роль в серіалі "Містер робот" (Mr. Robot).

  • Краща актриса в драматичному фільмі

Американська виконавиця Гленн Клоуз удостоєна нагороди "Золотий глобус" в номінації "Краща актриса в драматичному фільмі" за роль в картині "Дружина" (The Wife, 2018).

Клоуз до цього була володаркою вже двох "Золотих глобусів". Картина шведського режисера Бйорна Рунге оповідає про непрості стосунки сімейної пари.

На нагороду в цій номінації також претендували американська поп-зірка Леді Гага (справжнє ім'я - Стефані Джерманотта) за участь у фільмі "Зірка народилася" (A Star Is Born), австралійсько-американська актриса Ніколь Кідман ( "Час відплати", Destroyer), Розамунд Пайк ( "Приватна війна", A Private War) і Мелісса Маккарті ( "чи зможете ви мене пробачити?", Can You Ever Forgive Me?).

  • Номінація "Кращий режисер"

Мексиканець Альфонсо Куарон завоював "Золотий глобус" в номінації "Кращий режисер" за роботу над картиною "Рома".

Стрічка "Рома" оповідає про драматичну долю мексиканської сім'ї в 1970-х роках. Картина також отримала "Золотий глобус" в категорії "Кращий іноземний фільм".

На премію в категорії "Кращий режисер" претендували, крім Куарона, Бредлі Купер ("Зірка народилася", A Star is Born, 2018), Пітер Фарреллі ("Зелена книга", Green Book, 2018), Спайк Лі (Чорний клановец ", BlacKkKlansman, 2018) і Адам Маккей ("Влада", Vice, 2018).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національне товариство кінокритиків США назвало фільм року

  • Кращий драматичний серіал

Серіал "Американці" (The Americans), що оповідає про працюючих в США радянських розвідників, нагороджений премією в номінації "Кращий драматичний серіал". Конкуренцію в цій категорії "Американцям" становили серіали "Повернення додому" (Homecoming), "Поза" (Pose), "Охоронець" (Bodyguard) і "Вбиваючи Єву" (Killing Eve). Серіал "Американці" оповідає про співробітників КДБ, які під виглядом американців живуть в США.

  • Краща комедія або мюзикл

Картина "Зелена книга" (Green Book, 2018) режисера Пітера Фарреллі отримала "Золотий глобус" в номінації "Краща комедія або мюзикл".

У даній номінації також були представлені фільми "Фаворитка" (The Favourite, 2018) грецького режисера Йоргоса Лантімоса, "Шалено багаті азіати" (Crazy Rich Asians, 2018) Джона М. Чу, "Мері Поппінс повертається" (Mary Poppins Returns) Роба Маршалла і "Влада" (Vice, 2018) Адама Маккея.

"Зелена книга" вже відзначена Національною радою кінокритиків як кращий фільм року. Стрічка оповідає про реальну історію подорожі відомого джазового піаніста Дона Ширлі і його водія і охоронця Тоні Липа по півдню США в 1962 році. В дорозі вони користуються так званої "Зеленої книгою", в якій вказані безпечні місця для афроамериканців.

Головні ролі в картині виконали Вігго Мортенсен, якого Національна рада кінокритиків назвав кращим актором, а також Махершала Алі і Лінда Карделліні. У вересні фільм був удостоєний гран-при 43-го Міжнародного кінофестивалю в Торонто.

  • Кращий актор в комедії або мюзиклі

Британсько-американський виконавець Крістіан Бейл отримав "Золотий глобус" в номінації "Кращий актор в комедії або мюзиклі" за роль в картині "Влада" (Vice).

Стрічка "Влада" оповідає про американського політика Діка Чейні, який в 2001-2009 роках займав пост віце-президента США в адміністрації Джорджа Буша - молодшого. Роль Чейні і виконав до невпізнання перетворив Бейл, а екс-президента зіграв володар "Оскара" Сем Рокуелл. "Влада" була номінована на шість статуеток, у тому числі за сценарій, режисуру і кращу жіночу роль другого плану.

Суперниками Бейла у зазначеній категорії були Лін-Мануель Міранда, Вігго Мортенсен, Роберт Редфорд і Джон Сі Райлі.

  • Краща актриса в комедії або мюзиклі

Британська виконавиця Олівія Колман отримала "Золотий глобус" в номінації "Краща актриса в комедії або мюзиклі" за роль в картині "Фаворитка", (The Favourite, 2018).

Стрічка грецького режисера Йоргоса Лантімоса оповідає про двір королеви Анни Стюарт. У фільмі, крім Колман, зіграли, зокрема, Рейчел Вайс і Емма Делвс.

Суперницями Колман у зазначеній категорії були Емілі Блант ( "Мері Поппінс повертається", Mary Poppins Returns, 2018), Елсі Фішер ( "Восьмий клас", Eighth Grade, 2018), Шарліз Терон ( "Таллі", Tully 2017) і Констанс Ву ( "Шалено багаті азіати", Crazy Rich Asians, 2018).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначено найгірші фільми 2018 року

  • Кращий актор другого плану

Американець Махершала Алі отримав нагороду "Золотий глобус" в номінації "Кращий актор другого плану" за роль в картині "Зелена книга" (Green Book, 2018).

Cуперниками актора в цій категорії були Тімоті Шаламов ( "Гарний хлопчик", Beautiful Boy, 2018), Адам Драйвер ( "Чорний клановець", BlacKkKlansman, 2018), Річард Грант ( "Чи зможете ви мене пробачити?", Can You Ever Forgive Me ?, 2018) і Сем Рокуелл ( "Влада", Vice, 2018).

Стрічка американського режисера Пітера Фарреллі "Зелена книга" розповідає про реальну історію подорожі відомого джазового піаніста Дона Ширлі і його водія і охоронця Тоні Липа по півдню США в 1962 році. В дорозі вони користуються так званою зеленою книгою, в якій вказані безпечні місця для афроамериканців.

Watch @TheJeffBridges receive tonights Cecil B. DeMille Award at the #GoldenGlobes! pic.twitter.com/c2fTDGtqNX

— Golden Globe Awards (@goldenglobes) 7 січня 2019 р.

  • Краща актриса другого плану

Американка Реджина Кінг отримала нагороду "Золотий глобус" в номінації "Краща актриса другого плану" за роль в картині "Якщо Біл-стріт могла б заговорити" (If Beale Street Could Talk, 2018).

Картина оповідає про долю людини, який потрапив до в'язниці за безпідставним звинуваченням у згвалтуванні.

Суперницями Кінг були Клер Фой, Емі Адамс, Емма Стоун, Рейчел Вайс.

Премія "Золотий глобус", щорічно присуджується Асоціацією іноземних журналістів, акредитованих в Голлівуді, за престижністю поступається в США лише "Оскару". Нагорода вручається за підсумками минулого року в більш ніж двох десятках категорій, що охоплюють кінематограф і телебачення. Особливість номінацій "Кращий фільм", "Кращий актор" і "Краща актриса" полягає в тому, що вони розділені на драматичний і комедійно-музичний жанри. Це правило діє з 1951 року.

Статуетка, яку вручають переможцям, є мініатюрним глобус з цинку, покритий позолотою і обвитий кінострічкою, встановлений на чотиригранної колони з мармуру.

Раніше повідомлялось, що у Лос-Анджелесі, що в США, була розпочата церемонія відкриття червоної доріжки американської премії кіно- та телевиробництва “Золотий Глобус — 2019”.

.@TheJeffBridges may have received the deMille at tonight's #GoldenGlobes, but presenter Harrison Ford paused to speak on his own experience on receiving it once upon a time. pic.twitter.com/R0XTM5NrFN

— Golden Globe Awards (@goldenglobes) 7 січня 2019 р.

Українські Національні Новини

Новини Світу