u-lubintsya-zayavili-pro-porushennya-u-dityachomu-budinku-internati-de-perebuvayut-diti-z-donechchini

У Лубінця заявили про порушення у дитячому будинку-інтернаті, де перебувають діти з Донеччини

 • 1217760 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Співробітники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму відвідали Мукачівський дитячий будинок-інтернат на Закарпатті, де перебувають евакуйовані діти з Донецької області, та виявили порушення санітарних норм. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі

Установа призначена для постійного проживання дітей віком від 4 до 18 років та осіб з інвалідністю віком від 18 до 35 років з порушеннями фізичного, інтелектуального розвитку та психічними розладами, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, меддопомоги, освітніх послуг, комплексу реабілітаційних заходів.

Під час відвідування в установі було 109 підопічних - 79 дорослих і 30 дітей, зокрема, 2 дитини-сироти і 15 дітей, позбавлених батьківського піклування. Також сюди евакуювали 22 підопічних Дружківського дитячого-будинку-інтернату Донецької області. Опіка закладом здійснюється над 30 особами, опіка батьками – над 13 дітьми. В будинку-інтернаті є 3 лежачих хворих.

Виявлено недоліки, що призводять до порушення прав підопічних:

- медична діяльність здійснюється без відповідної ліцензії;

- не проводиться огляд підопічних лікарсько-консультативною комісією за участю лікаря-психіатра для вирішення питання щодо їхнього подальшого перебування в будинку-інтернаті або можливості перегляду рішень про недієздатність;

- порушено санітарно-гігієнічні норми;

- недотримання установленої норми площі з розрахунку на одного підопічного;

- порушуються правила протипожежної безпеки.

З метою усунення виявлених порушень прав і свобод осіб, яким надаються соціальні послуги зі стаціонарного догляду, будуть скеровані до компетентних органів відповідні акти реагування.

Доповнення

Четверо вихователів дитячого корекційного садочка у Києві підозрюються у катуванні дітей.

За даними слідства, у приватному дитсадку, нібито діючому за методикою АВА-терапії, виховательки упродовж тривалого часу вчиняли протиправні дії стосовно малолітніх вихованців закладу.

Вони карали дітей за їх поведінку і невиконання вказівок, завдаваючи їм сильного фізичного болю та моральних страждань.

На цей час вже ідентифіковано як потерпілих трьох дітей віком від 5 до 6 років.

Українські Національні Новини

Суспільство